Sverigebakelsen

Sverigebakelsen

1983 utlyste Arla en tävling om Sverigebakelsen som skulle introduceras på
Sveriges Nationaldag 1984 och bli ett återkommande inslag i svensk konditorinäring.

Jan GW Norén tävlade med sin bakelse Snövit, och hans hustru Christina Norén med Päronbakelsen,
båda kom till den stora finalen i Stockholm, och i juryn satt experter ur branschen m.m.
Efter en trevlig dag i Stockholm i glada kollegers sällskap med tävlande & bakande,
avslutades dagen med en god middag.

Väl hemkommen till Borås ringde telefonen och där meddelades att Jan GW Norén
var skapare av Sverigebakelsen.

Åren har rullat på och dagligen tillverkas Sverigebakelsen, Päronbakelsen och även
Sverigetårtor som har blivit en klassiker jämte alla Princesstårtor, gräddtårtor mm.

På Rammefors har vi originalet!

Ingredienser: Sockerkaksbotten, kolagrädde, vaniljkräm, kolakräm, vit choklad.